Menu
Rettstegning fra rettssaken mot de to søstrene fra Bærum som er tiltalt for deltakelse i terrorgruppen IS i Syria. Foto: Ane Hem / NTB

PST fikk omfattende bevismateriale fra Facebook fra terrorsiktets konto

I etterforskningen mot de to terrorsiktede søstrene fra Bærum fikk PST først i vår ut omfattende bevismateriale fra Facebook-kontoene deres.

Av NTB | 15.10.2024 12:11:30

Kriminalitet og rettsvesen: De er begge tiltalt etter straffelovens bestemmelser for deltakelse i en terrororganisasjon, men begge nekter straffskyld for dette.

Under innledningsforedraget i retten tirsdag sa statsadvokat Marit Formo at det var hentet inn omfattende elektronisk bevismateriale for de årene de to kvinnene oppholdt seg i Syria. Blant annet fikk Politiets sikkerhetstjeneste (PST) i våres tilgang til et omfattende materiale fra begges Facebook-kontoer.

– PST fikk tilgang på omfattende korrespondanse på Messenger, blant annet en-til-en-samtaler, som vi mener er sentrale i saken, sa Formo.

Hun omtalte det elektroniske materialet som sentralt i å bevise hvorfor de to søstrene valgte å reise til Syria.

Rettssaken mot de to søstrene på 27 og 30 år startet i Oslo tingrett tirsdag. Dette er den tredje rettssaken mot kvinner som reiste, eller forsøkte å reise, til Syria for å gifte seg med fremmedkrigere i IS under krigen. De to søstrene reiste fra Norge i 2013, da de var bare 16 og 19 år gamle, og vendte frivillig tilbake i mars 2023. I september i fjor slapp de ut fra varetekt.

(©NTB)

Flere nyheter: