Menu
Politiet etterforsker drapet på den tidligere ishockeyspilleren Janne Puhakka. Drapet skjedde i Puhakkas bolig i Esbo i Finland. Foto: Vesa Moilanen / NTB

Finsk politi: Mann siktet for drap i Finland har tilstått – motivet var samlivsbrudd

Mannen som er siktet for drapet på den tidligere finske ishockeyspilleren Janne Puhakka, har tilstått, ifølge finsk politi. Motivet skal ha vært samlivsbrudd.

Av NTB | 15.10.2024 09:11:23

Kriminalitet og rettsvesen: Politiet fikk rundt klokken 20 søndag kveld melding om en voldshendelse i en leilighet i byen Esbo, like vest for Helsingfors i Finland.

Da de kom til leiligheten, ble en mann i 60-årene pågrepet. Han er siktet for å ha begått drap med skytevåpen.

Mannen som er pågrepet, var Puhakkas samboer, ifølge politiet.

Flere finske medier, blant dem Yle og Ilta Sanomat, erfarer at det er en norsk mann i 60-årene er siktet for å ha drept Puhakka. Politiet har foreløpig ikke bekreftet dette.

Ifølge politiet ble Puhakka skutt og drept.

Avdøde Janne Puhakka har den siste tiden vært aktuell i den finske utgaven av TV-serien «Forræder». Den siste episoden av programmet skulle etter planen blitt sendt torsdag kveld.

Puhakka er kjent som den første ishockeyspilleren på toppnivå som har stått fram som homofil i Finland.

– Vi har fått beskjed om at en nordmann er siktet for drap i Finland. De ønsker bistand til flere avhør i Trøndelag, sa jourhavende jurist Kristine Østergård i Trøndelag politidistrikt til Adresseavisen.

Politiet i Trøndelag opplyste til Adressa at de ikke ønsker å gi noen informasjon om hvem som skal avhøres, bortsett fra at de omtales som vitner.

En venn av paret kontaktet politiet om hendelsen. Vedkommende var bekymret og hadde oppsøkt leiligheten etter at han ikke hadde klart å komme i kontakt med Puhakka.

Politiet i Trøndelag er bedt om bistand til avhør i forbindelse med en drapssak i Finland, opplyste de mandag.

Flere nyheter: