Menu
Donald Trump på et valgmøte i Oaks i delstaten Pennsylvania mandag. Foto: Alex Brandon / AP / NTB

Det hvite hus: Har fulgt nøye med på iranske trusler mot Trump i årevis

Det hvite hus opplyser å ha fulgt nøye med på iranske trusler mot Donald Trump og tidligere tjenestepersoner i hans administrasjon i årevis.

Av NTB | 15.10.2024 04:11:18

Kriminalitet og rettsvesen: Ethvert forsøk på å ta Trumps liv vil bli sett på som en krigshandling, opplyser en tjenesteperson som kun vil siteres anonymt.

President Joe Biden har fått jevnlige orienteringer om truslene, og han har gitt sine folk beskjed om å se på planer om å angripe amerikanere, ifølge tjenestepersonen. På ordre fra Biden har høytstående tjenestepersoner i USA gitt den iranske regjeringen beskjed om slutte å legge planer mot Trump og tidligere amerikanske tjenestepersoner, opplyser den samme kilden.

Samtidig opplyser Det hvite hus at det vil få «alvorlige konsekvenser» dersom Iran angriper en amerikansk borger.

– Vi anser dette som en nasjonal sikkerhetssak av høyeste prioritet, og vi fordømmer Iran sterkt for disse ubegripelige truslene, sier Sean Savett, talsperson for Det hvite hus’ nasjonale sikkerhetsråd.

Iran har avvist at landet blandet seg i amerikanske anliggender, mens myndighetene i Iran hevder USA har blandet seg inn iranske saker i mange tiår, helt fra et kupp i 1953.

(©NTB)

Flere nyheter: