Menu
Kristin Harila sammen med sin vennen Tenjen Lama Sherpa, som mistet livet i et snøskred i Tibet i fjor. Foto: Niranjan Shrestha / AP / NTB

Kristin Harila gir opp søk etter død venn i Tibet

Den norske klatreren Kristin Harila gir opp søket etter sin avdøde venn Tenjen Lama Sherpa, som mistet livet i et snøskred på fjellet Shishapangma i Tibet i fjor.

Av NTB | 14.10.2024 12:21:25

Natur og miljø: – Det har vært noen tøffe dager her i Tibet. Vi har dessverre innsett at vi ikke klarer å finne Gina og Lama i snøskredet nå, og jeg er på vei tilbake til Katmandu, skriver Harila i et innlegg på Instagram.

Tenjen Lama Sherpa ble ansett som en av verdens beste i yrket. Han forsøkte å hjelpe et amerikansk klatrerteam med å bestige Shishapangma da både han, kollegaen Mingmar Sherpa og amerikanerne Gina Marie Rzucidlo og Anna Gutu ble tatt av et snøskred 7. oktober i fjor.

Harila og resten av letemannskapene har nå gjennomført et søk i området hvor utstyret ble funnet, i en høyde på rundt 7500 meter.

– Så, hvor går veien videre? Jeg er ikke sikker. Akkurat nå skal vi dele all informasjon vi har med de to involverte familiene, slik at de kan ta sine beslutninger om hvorvidt vi skal gjøre et nytt forsøk neste sesong, skriver Harila videre.

Hun hadde Tenjen Lama Sherpa som en av sine nærmeste kolleger da hun besteg de 14 høyeste fjellene i verden på 92 dager i fjor.

(©NTB)

Flere nyheter: