Menu
Et israelsk Apache-helikopter flyr nær grensen mellom Israel og Libanon søndag. Foto: Leo Correa / AP / NTB

Israels hærsjef om Hizbollah-angrepet: – Smertefullt

Fire soldater er drept i et droneangrep utført av Hizbollah mot en militærbase nær byen Binyamina i det nordlige Israel. Smertefullt, sier landets hærsjef.

Av NTB | 14.10.2024 09:31:19

Politikk: – Vi er i krig, og et angrep på en treningsbase på hjemmefronten er vanskelig, og resultatene er smertefulle, sa generalløytnant Herzi Halevi da han mandag morgen besøkte basen som ble angrepet sent søndag.

Angrepet mot militærbasen er det dødeligste siden 23. september, da Israel trappet opp angrepene sine mot Hizbollah i Libanon. I tillegg til de fire drepte, er over 60 personer såret, ifølge en israelsk redningstjeneste.

Binyamina ligger omtrent 30 kilometer sør for Haifa. Hizbollah-bevegelsen i Libanon sa i en uttalelse søndag kveld at de avfyrte «en sverm av droner» mot en israelsk militærleir i byen.

Hizbollah har avfyrt raketter og droner mot Israel i over et år for å vise støtte til Hamas på Gazastripen. Siden sent i september har angrepene truffet lenger inn i landet.

Israels sofistikerte luftforsvarssystemer har avskåret flesteparten av missilene, men noen skader og dødsfall har blitt forårsaket av angrepene eller fallende deler fra rakettene eller dronene.

Israelske angrep i Libanon har drept over 1300 personer siden 23. september, ifølge en opptelling AFP har gjort basert på tall fra myndighetene.

På Gazastripen er over 42.000 personer drept av israelske angrep siden 7. oktober i fjor, da Hamas’ angrep mot Israel drepte 1200 personer.

– Det dere var vitne til i dag, er ingenting sammenlignet med det som venter dere hvis dere fortsetter angrepene mot våre noble og kjære folk, sa Hizbollah i en uttalelse om angrepet.

Hizbollahs angrep sent søndag var et svar på israelske angrep i Libanon, inkludert luftangrepene torsdag som Libanons helsedepartement sier drepte minst 22 personer sentralt i Beirut.

Flere nyheter: