Menu
Johnny Gaudreau ble hedret. Foto: Jeff McIntosh/The Canadian Press via AP / NTB

Emosjonell hyllest av NHL-stjerne etter tragisk dødskrasj

NHL-stjernen Johnny Gaudreau omkom nylig etter å ha blitt påkjørt av en beruset bilfører. Lørdag ble han hedret av sin tidligere klubb Calgary Flames.

Av NTB | 13.10.2024 09:21:28

Ulykker og naturkatastrofer: Gaudreau-hyllesten fant sted under det kanadiske lagets første hjemmekamp for sesongen.

Avdøde Gaudreau spilte for Calgary i ni av sine elleve sesonger i NHL. Før kampen mot Philadelphia ble draktnummeret hans og en video med høydepunkter fra karrieren vist fra på storskjerm.

Samtidig sang publikum navnet hans av full hans.

– Flere av gutta på laget kjente ham godt, så dette blir en mulighet til å hedre ham. Men den beste måten å gjøre det på, er å gå ut på isen og gjøre en god kamp for ham, sa Calgary-forsvarer MacKenzie Weegar til nhl.com før ooppgjøret.

Den oppfordringen fulgte han og lagkameratene. Calgary vant kampen 6-3.

Johnny Gaudreau, av mange kjent som «Johnny Hockey», var på sykkeltur sammen med broren Matthew da de ble truffet av en bil i slutten av august. Begge omkom av skadene de ble påført.

Nylig opplyste påtalemyndigheten i New Jersey at bilføreren hadde en promille på rett over den tillatte grensen på 0,8. Mannen er siktet for å ha forvoldt en annen persons død i tillegg til uaktsomhet i trafikken og fyllekjøring.

Den tragiske påkjørselen skjedde dagen før de to Gaudreau-brødrene skulle ha vært forlovere i søsteren Katies bryllup. Bryllupet ble utsatt som følge av dødsfallene.

I begravelsen opplyste Johnny Gaudreaus enke at hun er gravid med parets tredje barn.

(©NTB)

Flere nyheter: