Vålerenga løper mot seriegull. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Vålerenga vant byderbyet mot Lyn – en seier unna seriegull

Vålerenga nærmer seg seriegullet i Toppserien for andre sesongen på rad etter at byrival Lyn ble slått 3-0 lørdag.

Av NTB | 12.10.2024 18:42:06

Sport: Michaela Kovacs, Ronja Arnesen og Karina Sævik sørget for en komfortabel seier i Oslo-derbyet.

Vålerenga står med 63 poeng etter 23 kamper og mangler bare en seier for å sikre nok et seriegull. Neste runde kommer Kolbotn på besøk til hovedstaden.

Brann er elleve poeng bak Vålerenga når det gjenstår fire kamper. Bergenserne gjorde selv jobben lørdag og utsatte VIF-festen ved å slå Stabæk 3-0.

I Bergen sto Signe Gaupset, Amalie Eikeland og Nora Lie Eghdami for de tre scoringene til Brann.

Fem minutter senere smalt det i tverrliggeren i motsatt enda av banen etter et skudd fra Lie Eghdami. Etter 24 minutter brukte Signe Gaupset to forsøk på å sende Brann i føringen.

Rett etter hvilen prikket Eikeland et skudd i lengste hjørnet og doblet ledelsen. Lie Eghdami skrudde deretter inn et hjørnespark i mål ved første stolpe etter at Soleng Hansen og Skoglund ikke klarte å klarere ballen vekk.

Åsane vant 2-0 over Kolbotn, mens Arna-Bjørnar og Røa spilte målløst mot hverandre.

Allerede etter seks minutter var det imidlertid Melissa Bjånesøy og Stabæk som kunne juble for nettsus da hun headet et frispark i mål, men feiringen ble kortvarig da målet ble annullert for offside.

Emilie Woldvik ga LSK Kvinner ledelsen med et kvarter igjen da et langskudd fra rundt 30 meter gikk over RBK-keeper Rugile Rulyte og i mål. Ine Berre utlignet med kun overtiden igjen, men med ett tilleggsminutt igjen sikret Thea Kyvåg tre poeng for LSK Kvinner.