Menu
Bergans taper penger og ser seg nødt til å gjennomføre betydelige kostnadskutt, som blant annet omfatter nedbemanning. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Bergans kutter kraftig – nedbemanner på hovedkontoret i Asker

Sportsklærleverandøren Bergans sliter, og har på to år hatt et underskudd før skatt på 176 millioner kroner. Nå varsler de kraftige kostnadskutt.

Av NTB | 12.10.2024 12:52:03

Fritid: I fjor alene tapte selskapet 112 millioner kroner, skriver Dagens Næringsliv.

Ifølge avisen innebærer kostnadskuttene blant annet nedbemanning ved hovedkontoret i Asker.

– Bergans har sett seg nødt til å iverksette omfattende tiltak for å tilpasse seg en svært utfordrende markedssituasjon i sports- og friluftsbransjen. Etter en periode med betydelige økonomiske tap har selskapet besluttet å gjennomføre nødvendige kostnadskutt, noe som dessverre også innebærer nedbemanning, skriver administrerende direktør i Bergans, Silje Garberg Ree.

Hun presiserer at dette dreier seg om dyktige ansatte, som de gjerne skulle hatt med videre.

DN får opplyst at det skal dreie seg om en nedbemanning på 20 av rundt 50 ansatte på hovedkontoret i Asker, noe Bergans ikke vil kommentere.

– Dette er en intern prosess, og av hensyn til de ansatte ønsker vi ikke å kommentere omfanget av nedbemanningen, svarer informasjonssjef Anders Johannessen til avisen.

I hele konsernet, inkludert butikkene, har Bergans totalt rundt 200 ansatte. 90 av dem i administrative funksjoner, ifølge informasjonssjefen.

Bjørn Rune Gjelsten og Olav Nils Sundes Sport Holding kjøpte Bergans i 2021, da sportsmarkedet hadde en opptur under pandemien.

(©NTB)

Flere nyheter: