Menu
Kommunalminister Erling Sande (Sp) møtte Gunn Marit Helgesen i KS til krisemøte om kommuneøkonomien. Foto: Terje Pedersen / NTB

Kommunalministeren i pengemøte med kommunesektoren

Kommunalminister Erling Sande (Sp) diskuterte tallgrunnlaget for pengene som skal gå til kommunene framover med KS fredag.

Av NTB | 11.10.2024 16:21:19

Politikk: – Det er jo en krevende situasjon i kommunene nå, og mange opplever at de sitter og gjør vanskelige prioriteringer og vurderinger. Nettopp derfor har vi sagt staten skal stille opp. Vi har diskutert tallgrunnlaget, sier Sande.

I forkant av møtet kom KS med krav om nødhjelp til kommunene, og diskusjoner om langsiktige tiltak for å løse mer fundamentale utfordringer. Det kom ingen summer eller datoer ut av møtet fredag, men kommunalministeren mener likevel det var viktig:

– Vi får satt oss ned og gått i tallene, det er viktig. Det å få en felles oppfatning om situasjonen i kommunene, der KS har bidratt med egne tall som supplerer våre tall, er viktig.

Det er varslet at det kommer mer penger til kommunene i nysalderingen av årets budsjett i desember, samt at det er foreslått 6,8 milliarder kroner i økte overføringer i neste års statsbudsjett. Samtidig jobber kommunene med sine budsjetter nå på høsten, ikke i desember.

– Jeg har full forståelse for at det haster, så derfor er det viktig at vi jobber raskt, men vi må også jobbe grundig, sier Sande.

(©NTB)

Flere nyheter: