Menu
Grenseområdet mellom Nord-Korea og Sør-Korea sett fra Paju i Sør-Korea. Nord-Korea anklager sørkoreanerne for å sende droner inn i hovedstaden Pyongyang. Foto: Ahn Young-joon / AP / NTB

Nord-Korea anklager Sør-Korea for å sende droner til Pyongyang

Sør-Korea har sendt droner til Nord-Koreas hovedstad Pyongyang, hevder det nordkoreanske utenriksdepartementet.

Av NTB | 11.10.2024 13:51:51

Politikk: Nord-Korea omtaler dette som politisk og militær provokasjon. Påstanden fremsettes i en uttalelse gjengitt av det statlige nyhetsbyrået KCNA.

Dronene har kommet inn på nettene denne uka og forrige og tatt med seg anti-nordkoreanske flygeblader, ifølge departementet. Dette må bli besvart, heter det videre.

– Denne uansvarlige og farlige provokasjonen som kan føre til væpnet konflikt og til og med krig mellom de to partene, må stanses umiddelbart, heter det i uttalelsen.

Sør-Koreas militærstyrker avviser å ha sendt droner.

Stemningen mellom de nabolandene er dårlig. Sør-Korea samarbeider tett militært med USA og Japan, og Nord-Korea rasler med atomsablene.

Tidligere har Nord-Korea sendt søppelballonger til Sør-Korea, mens Sør-Korea har spilt av propagandabudskaper med kritikk av det nordkoreanske regimet fra store høyttalere ved grensa.

De to landene er teknisk sett fortsatt i krig, etter at Koreakrigen mellom 1950 og 1953 endte i en våpenhvile uten fredsavtale.

(©NTB)

Flere nyheter: