Menu
Direktør Ingeborg Volan i Gyldendal Litteratur avviser at det var aktuelt å trekke «Partiet», men sier det er gjort enkelte endringer i andreutgaven. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

«Partiet» i andreopplag – noen endringer om metoo, Giske-varslere og Amundsens rolle

Forlaget har ryddet vekk noen faktafeil og gjort flere nyanseringer og endringer i andreutgaven av «Partiet».

Av NTB | 11.10.2024 13:41:23

Kultur og underholdning: Det skriver Aftenposten, som har kryssjekket førsteutgaven og andreutgaven mot hverandre.

Forlaget Gyldendal opplyser at det er lagt inn noen rettelser og presiseringer, men avviser at det har vært aktuelt å trekke boken – slik noen har krevd.

– I noen passasjer er det også lagt til noe mer kontekst. Forlaget har fått nødvendige forsikringer fra forfatterne om kvaliteten i kildegrunnlaget og hvordan ulike deler av boken kan dokumenteres. Det har aldri vært aktuelt å trekke boken, skriver direktør Ingeborg Volan i Gyldendal Litteratur i en epost til avisen.

En del av endringene og nyanseringene gjelder rollen til nå avdøde Hans Kristian Amundsen. Han var sekretariatsleder i Aps stortingsgruppe og sentral i håndteringen av varslene mot Trond Giske i 2017.

I andreopplaget er det tatt bort to påstander knyttet til et notat som ble utarbeidet av en advokat.

Beskrivelsen av at Støre mistet tillit til Amundsen og ønsket ham ut av partiet, er endret, og Amundsen beskrives nå ved at flere støttespillere mener han var den som virkelig sto opp for varslerne i metoo-saken.

Ifølge Aftenposten er også en påstand fjernet om at Jonas Gahr Støre lovet å fjerne Trond Giske etter at varslersaken sprakk i desember 2017.

«Partiet – En innsideberetning om Arbeiderpartiets fall» av Dagbladet-journalistene Steinar Suvatne og Jørgen Gilbrant er tilgjengelig i andreopplag, i hvert fall som e-bok, ifølge Aftenposten.

I omtalen av metoo har forlaget også lagt inn noe kontekst for å vise at dette var et tema som andre partier og samfunnet for øvrig også var berørt av, ikke noe som bare rammet Ap.

(©NTB)

Flere nyheter: