Menu
FNs fredsbevarende styrke i Libanon Unifil ble fredag beskutt for andre dag på rad, ifølge en FN-kilde. Foto: Hussein Malla / AP / NTB

Reuters-kilde: Israelske styrker skjøt mot Unifil-styrker igjen

Israelske styrker åpnet fredag ild mot en observasjonspost tilhørende FNs fredsbevarende styrke Unifil sør i Libanon, opplyser en FN-kilde til Reuters.

Av NTB | 11.10.2024 10:31:15

Politikk: Kilden sier videre til nyhetsbyrået at to personer ble såret. Observasjonsposten skal være ved Unifils hovedkvarter i Naqoura, som også truffet av skudd torsdag.

De israelske styrkene tok seg også gjennom den ytre grensen ved en annen Unifil-stilling, som også ble beskutt torsdag, ifølge kilden.

Israelske styrker skjøt også mot en stilling i nærheten og ødela biler og kommunikasjonsutstyr, heter det i en uttalelse fra Unifil.

Styrken hevder også at israelske soldater med overlegg åpnet ild mot kameraer som overvåker området.

Unifil har mandat fra FN til å bistå den libanesiske hæren i arbeidet med å holde den sørlige delen av landet fri for våpen og væpnede grupper som ikke er en del av hæren. Dette har skapt gnisninger med Hizbollah-militsen, som har sine kjerneområder nettopp i sør. Det er rundt 10.000 Unifil-styrker i Sør-Libanon.

Israel innrømmer å ha vært aktive i området torsdag, men hevder at Unifil fikk beskjed om å holde seg i ro i beskyttede soner før skytingen begynte.

Den indonesiske regjeringen opplyste fredag at de to soldatene som ble skadet, er indonesiske. Ifølge landets utenriksminister Retno Marsudi ble de to tatt til sykehus med lettere skader, og de lå fredag inne til observasjon.

– Indonesia fordømmer angrepet. Å angripe FN-personale og -eiendom er et grovt brudd på den humanitære folkeretten, sier Marsudi.

Ifølge Unifil åpnet en israelsk stridsvogn ild mot et observasjonstårn nær hovedkvarteret torsdag. Tårnet ble truffet, og to personer falt ut.

Torsdagens angrep har blitt fordømt av en rekke europeiske land. Unifil-talsperson Andrea Teneti omtalte det som «en av de alvorligste hendelsene vi har vært vitne til i løpet av de siste tolv månedene», og utenriksminister Espen Barth Eide (Ap) omtalte det som svært kritikkverdig.

(©NTB)

Flere nyheter: