Menu
Tryg rapporterer om økte skademeldinger som følge av vær og klima. Bildet ble tatt 11. september i år i Losna etter at kraftig regn utløste et jordras over E6 ved Krekke i Ringebu kommune i Gudbrandsdalen. Foto: Geir Olsen / NTB

Sensommerens vær og klima preger Tryg-resultat

Trygs Norges resultat i tredje kvartal endte på 484 millioner kroner. 2024 generelt har vært sterkt preget av klima- og værskader, ifølge forsikringsselskapet.

Av NTB | 11.10.2024 09:01:25

Natur og miljø: Resultatet for juli, august og september er 275 millioner kroner høyere enn samme periode i fjor – kvartalet da ekstremværet Hans herjet.

– Vi er fornøyd med å levere et godt resultat for Trygs norske virksomhet for tredje kvartal, men det er viktig å huske på at året under ett har gitt oss flere klimarelaterte skader enn i fjor på samme tid, sier norgessjef Espen Opedal.

Han sier at selskapet fremdeles ikke har hentet seg inn etter årets vinter, som var kaospreget fordi det var spesielt snørikt og kaldt flere steder i Norge.

Så langt i år ligger Tryg mer enn 100 millioner kroner bak resultatet på samme tid i fjor.

– 2024 har vært et krevende år så langt, der været fortsetter å påvirke våre kunder og oss som forsikringsselskap. Skadene blir større og dyrere, og værhendelsene kommer oftere. Derfor er det viktig at Tryg rigger seg for en hverdag der flere og større værhendelser vil høre til dagens orden, understreker Opedal.

Som med alt annet har også prisen på forsikringer gått opp. Både skader etter uvær, reiseskader som følge av sykdom, og forsinkelser på reiser har økt i år.

Tryg-sjefen sier at de jobber med kostnadsreduksjoner, men at de også har tatt grep som å sende SMS-varslinger til kundene sine. Det har ifølge Opedal bidratt til at 40 prosent av kundene følger råd om skadeforebygging.

(©NTB)

Flere nyheter: