Menu
Medlemmer av Forbundsdagen heier på Heike Heubach (i midten første rad) som torsdag holdt sitt innlegg på tegnspråk, før første gang i nasjonalforsamlingens historie. Foto: Kay Nietfeld/dpa via AP / NTB

Historisk tale til Forbundsdagen – tysk politiker holdt innlegg på tegnspråk

En tysk folkevalgt holdt torsdag et historisk innlegg i Forbundsdagen – på tegnspråk. Og med simultanoversettelse til tysk tale.

Av NTB | 10.10.2024 19:31:35

Vær: Det var den 44 år gamle Heike Heubach fra det sosialdemokratiske partiet SPD som holdt et innlegg i en debatt om klimaendringer og byplanlegging. Representanten har siden barndommen hatt dårlig hørsel.

Talen var landets første fra en representant til nasjonalforsamlingen på tegnspråk.

– Klimaendringene lar seg ikke stoppe. Men vi må gjøre vårt ytterste for å minske følgene av naturkatastrofer og ekstremvær, sa Heubach, som representerer Bayern og kom inn i nasjonalforsamlingen i mars.

Visepresidenten i Forbundsdagen, Aydan Ozoguz, sa at innlegget hennes markerte et helt spesielt øyeblikk som viser at alle kan representere sine valgkretser på en bedre måte.

Heubachs kolleger i salen applauderte henne på tegnspråk underveis og ga henne rungende applaus da hun forlot talerstolen. Heubach takket ved å vise hjertetegnet.

(©NTB)

Flere nyheter: