Menu
Jakob Schøyen Andersen har fått hovedrollen i «The Book of Mormon» på Folketeateret. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Jakob Schøyen Andersen skal endelig spille mormonermisjonær

Jakob Schøyen Andersen skal spille mormonermisjonæren Elder Price når «The Book of Mormon» settes opp på nytt her til lands.

Av NTB | 10.10.2024 13:21:18

Religion og livssyn: Den satiriske musikalen fra «South Park»-skaperne Matt Stone og Trey Parker var først å se på Det Norske Teatret i 2017 – noe som resulterte i Heddapris.

Nå er det Scenekvelder som setter opp sin versjon på Folketeateret. Premiere blir 4. september 2025. Dagfinn Lyngbø har regien og skal skrive manus sammen med Atle Halstensen. Lyngbø tilfører ifølge Scenekvelder-sjef Karianne Jæger «mye nytt» til forestillingen.

Nå offentliggjøres forestillingens hovedrolleinnehavere. Mens Jakob Schøyen Andersen spiller den selvsikre misjonæren Elder Price, gjør Snorre Monsson rollen som den usikre og klønete Elder Cunningham. Jonna Støme skal entre scenen som Mafala Hatimbi, landsbyhøvding i Uganda.

– Jeg er både stolt og ydmyk over å få gjøre denne rollen og ta del i et univers skapt av Trey Parker og Matt Stone, sier Jakob Schøyen Andersen. Han startet reisen allerede med «South Park»-filmen og «Team America», og så originaloppsetningen av «The Book of Mormon» på Broadway i 2011.

– Jeg sa til meg selv at når dette kommer til Norge, da skal jeg være med, sier Schøyen Andersen.

Den prisvinnende komikeren Snorre Monsson gjør musikaldebuten i sidekickrollen. Han sier dette om den ikke så veldig politisk korrekte oppsetningen:

– Humor- og wokedebatten kjeder sikkert flere enn bare meg, så blir det spennende å se om vår versjon av «The Book of Mormon» går klar.

(©NTB)

Flere nyheter: