LIVESENTER
Menu
Med en ny periode på Stortinget blir Erna Solberg (H) den lengstsittende representanten i etterkrigstiden. Foto: Cornelius Poppe / NTB

Erna Solberg innstilt på topp på Hordaland Høyres stortingsliste

Høyre-leder Erna Solberg (H) har sagt at hun er klar for fire nye år på Stortinget og har nå fått fornyet tillit av nominasjonskomiteen i Hordaland.

Av NTB | 10.10.2024 11:51:47

Politikk: – Listen legger vekt på kontinuitet, men har også fått god plass til fornyelse, skriver nominasjonskomiteen i Hordaland Høyres innstilling, som ble klar torsdag.

Erna Solberg er definitivt med på å sikre kontinuiteten. Hun har vært innvalgt på Stortinget siden 1989 og vil etter neste periode ha vært 40 år på Stortinget – lenger enn noen annen i etterkrigstiden.

– Man skal ikke kimse av litt erfaring, sa Solberg i et intervju med NTB i sommer, som handlet om den lange fartstiden på Stortinget.

Høyre har i dag fire stortingsrepresentanter innvalgt fra Hordaland, og det er de samme fire som nå er innstilt på de fire øverste plassene til stortingsvalget neste høst.

Ove Trellevik er innstilt på andreplass, etterfulgt av Peter Frølich og Liv Kari Eskeland. På femteplass står Lise-Mai Sæle.

Den endelige avgjørelsen om hvem som skal trone øverst på stortingslisten, blir tatt på et nominasjonsmøte 9. november i Bergen.

Selv om Hordaland og Sogn og Fjordane er slått sammen til Vestland fylke, eksisterer de fortsatt som forskjellige valgkretser.

Listen til Sogn og Fjordane ble også kjent torsdag. I dag er det Olve Grotle som representerer Høyre for Sogn og Fjordane, og han er også innstilt på topp i neste periode. Sonja Merete Øvre-Flo står på andreplass i innstillingen, men to av medlemmene har tatt dissens i dette og vil heller ha Elias Roko Eide.

Nominasjonsmøtet er 10. november på Skei.

(©NTB)

Flere nyheter: