Menu
Trondheim Jazzorkester, ledet av Eirik Hegdal (t.h.) da de spilte med Joshua Redman (t.v.) på Moldejazz i 2006. Foto: Vidar Ruud / NTB

Trondheim Jazzorkester med 25-årsfeiring på Moldejazz

Første artistnavn som slippes til neste års jazzfestival i Molde, er Trondheim Jazzorkester, som feirer 25-årsjubileum.

Av NTB | 10.10.2024 11:31:38

Kultur og underholdning: Trondheim Jazzorkester skal være neste års såkalte Artist in Residence når Moldejazz går av stabelen i juli.

Blant annet loves det en konsert 16. juli som skal vise alt hva jazzorkesteret «er, har vært og kan være».

– På vårt 25-årsjubileum i 2025 kommer vi til Moldejazz for å både feire musikken og bandet og publikum for å finne både nye og gjengrodde stier, og for å finne nye musikalske medspillere, heter det i en uttalelse.

Jazzorkesteret skal rykke inn på Kulturhuset Plassen og ta alt i bruk, både gjennom konvensjonelle konserter og stuntmusikalske krumspring, som ett stort band, og som mange små band, loves det videre.

Trondheim Jazzorkester har siden starten i 2000 løftet fram norske komponister og musikere i et utall forskjellige prosjekter.

De har spilt med både internasjonale stjerner som Chick Corea, Pat Metheny, Bill Frisell, Joshua Redman og Jason Moran så vel som norske komponister og musikere som Erlend Skomsvoll, Eirik Hegdal, Maria Kannegaard, Kim Myhr, Jenny Hval, Stian Westerhus, Ståle Storløkken, Marius Neset, Ole Morten Vågan og Signe Emmeluth.

(©NTB)

Flere nyheter: