Menu
En opprørt Jurickson Profar etter at Dodgers-tilhengerne kastet baseballer mot ham. Foto: Ashley Landis, AP / NTB

Dodgers skaffet avgjørende kamp hjemme – stygge scener sist

Los Angeles Dodgers slo tilbake mot San Diego Padres i MLB-sluttspillet i baseball, vant 8–0 og skaffet en avgjørende kamp hjemme. Det gir bange anelser.

Av NTB | 10.10.2024 09:51:25

Sport: I forrige hjemmekamp var det svært stygge scener. Dodgers-fans kastet baseballer og søppel mot Padres-spillere, en Padres-spiller kastet en ball mot Dodgers-benken som holdt på å treffe manager Dave Roberts, og to spillere ropte til hverandre at de skulle møtes på parkeringsplassen for å slåss.

De to California-lagenes spillere og tilhengere har ikke vært bestevenner, men det holdt på å koke helt over da Padres vant 10–2 på Dodgers Stadium søndag.

Det startet da Yurickson Profar i 1. omgang strakte hansken over gjerdet, inn blant Dodgers-fansen, og fanget en ball som ellers ville blitt homerun av hjemmelagets superstjerne Mookie Betts. Etterpå lot han som han ikke hadde ballen, før han viste den fram og sørget for en brå slutt på feiringen.

I 7. omgang kom Profar bort til tribunen og ga en baseball til tilskueren han hadde snytt for en suvenir, som en trøstepremie. Tilskueren kastet ballen inn på banen for å vise at han ikke ville ha noe fra en Padres-spiller.

– Man kan ikke gjøre det. Folk kan bli skadd, sa Profar om hendelsen.

Det ble 12 minutters pause i kampen, og Dodgers-fans begynte å kaste drikkebegre og søppel i retning av Padres-spillere. Særlig utsatt var Fernando Tatis Jr., som hadde ertet publikum i pausen.

Det bidro til den dårlige stemningen da Tatis ble truffet av et kast i 6. omgang, noe Padres-spillerne antydet var med vilje.

Manny Machado, en Padres-stjerne som tidligere spilte for Dodgers, havnet i munnhoggeri med kasteren Jack Flaherty og foreslo at de skulle møtes utenfor for å slåss, noe Flaherty ikke var avvisende til.

– Jeg oppfattet det ikke da, men jeg har sett videoen, og det var foruroligende. Det viste mangel på respekt, sa Roberts etter kampen.

I selve kampen herjet Padres og tangerte MLB-sluttspillrekorden med seks homeruns i en kamp. Etter en ny seier på hjemmebane hadde laget matchball onsdag, men Dodgers slo tilbake med 8-0-seier i San Diego. Dermed får Padres-spillerne et nytt møte med Dodgers-tilhengerne i den avgjørende kampen som spilles natt til lørdag norsk tid.

Da vil vaktholdet trolig være på et helt spesielt nivå.

Profar trakk på skuldrene av det, men likte det dårligere da andre tilskuere begynte å kaste baseballer i hans retning. Han ba dommerne og vakter om å gripe inn, redd for å bli truffet mens han sto med ryggen til.

I en pause i spillet kastet Machado en baseball i retning av Dodgers-benken. TV-bildene viste at ballen ville ha truffet manager Dave Roberts om den ikke hadde sneiet et rekkverk og endret retning. Han så ned i papirene sine og var helt uforberedt.

(©NTB)