Menu
I byen Gulfport i Florida ligger restene av orkanen Helens herjinger i veikanten, mens regnet fra orkanen Milton på nytt har begynt å oversvømme veiene i området. Milton nådde land klokken 20.30 lokal tid onsdag. Foto: Rebecca Blackwell / AP / NTB

Orkanen Milton har nådd land i Florida

Orkanen Milton har nådd land på vestkysten av Florida, opplyser USAs nasjonale orkansenter.

Av NTB | 10.10.2024 03:01:16

Ulykker og naturkatastrofer: Orkanen var nedjustert til kategori 3 før den nådde land ved Siesta Key, rundt 75 kilometer sør for Tampa. Milton har for tiden vedvarende vindhastigheter på 33 meter per sekund.

I en oppdatering sendt ut da orkanen nådde land klokken 2.30 norsk tid natt til torsdag beskriver orkansenteret NHC Milton som «ekstremt farlig». De advarer mot livstruende stormflo, ekstreme vinder og styrtflom over hele det sentrale Florida.

Det er vente at orkanen, som i en periode var i kategori 5, før den ble nedjustert, vil føre til store ødeleggelser. Flere millioner mennesker er bedt om å evakuere.

Tidligere på dagen ble Florida rammet av flere tornadoer. For snaut to uker siden feide orkanen Helene inn over delstaten. Den førte til store ødeleggelser og oversvømmelser i flere delstater på sin vei nordover.

Milton er ventet å krysse Florida og fortsette ut over Atlanteren torsdag mens den svekkes ytterligere.

Tampa Bay-området, der det bor mer enn 3,3 millioner mennesker, kan bli truffet direkte av en stor orkan for første gang på mer enn 100 år.

Flere nyheter: