Larvik er på tabelltopp i eliteserien kvinner etter sin femte strake seier, men trener Arne Senstad var likevel misfornøyd med mye etter seieren over Oppsal. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Larvik på tabelltopp etter femte strake seier: – En drittkamp

Larvik slet med å riste av seg Oppsal, men greide det til slutt. Med 30-22 tok laget sin femte seier av like mange mulige i eliteserien håndball.

Av NTB | 09.10.2024 19:41:37

Sport: Dermed er Larvik ny serieleder. Etter Solas hjemmetap for Vipers tirsdag er Larvik eneste lag uten poengtap.

Larvik lå aldri under, og laget tok ledelsen for godt med Maja Sæterens 6-5-mål etter 12 minutter, men til tross ledelse på opptil seks mål i første omgang sto det bare 15-13 ved pause. Oppsal var bare ett mål bak på 19-18 ni minutter ut i 2. omgang, men mot slutten dro Larvik ubønnhørlig fra. Det gjorde ikke trener Arne Senstad fornøyd.

– Vi gjør en drittkamp, egentlig, sa Senstad til TV 2 og fant mye å sette fingeren på.

Sara Berg ble toppscorer for Larvik med seks mål, Sæteren og Ingrid Vijevoll hadde fem hver. Heidi Løke scoret tre mål på like mange avslutninger.

Ett poeng bak følger Storhamar, som vant 30-19 over Haslum Bærum, mens Vipers er to poeng bak tetduoen.

Fredrikstad, som i helgen ble klar for europaligaens gruppespill, tok sine første poeng med 31-20 over Fana. Byåsen og Haslum er nå eneste poengløse lag.

Drammen vant de fire første seriekampene, men har nå tapt de to siste og har tapt terreng til rivalene i tetstriden. Det er nå fire poeng opp til serieleder Elverum.

Runar doblet sin poengfangst etter at laget tok bare to poeng på dem fem første kampene. Martin Lindell førte an for gjestene med sju mål.

Larvik og Sola har begge ti poeng, men førstnevnte med en kamp mindre spilt og betydelig bedre målforskjell.

I mennenes eliteserie har Drammen kommet ned på jorda etter en sterk start. Onsdag ble det 32-34 for Runar i egen hall da den sjette serierunden ble avsluttet.