Menu
Colin Firth er aldri blitt glemt av «Stolthet og fordom»-fansen for innsatsen. Her møter han en av dem da han i 2011 fikk stjerne på Hollywood Walk of Fame. Foto: Reed Saxon/AP/NTB

BBC med nytt kostymedrama om den glemte søsteren i «Stolthet og fordom»

En serie viet den glemte Bennet-søsteren i Jane Austens roman «Stolthet og fordom» er på vei i regi av BBC.

Av NTB | 09.10.2024 17:51:18

Kuriosa og kjendiser: Det er Mary Bennet, den kjedelige og ofte oversette mellomsøsteren i Jane Austens romantiske bok fra 1813, som skal til pers i et nytt og storslagent kostymedrama.

Den er bygget på boken «The Other Bennet Sister», som Janice Hadlow skrev i 2020. Filmen skal ha premiere til neste år – når BBCs svært suksessfulle «Pride and Prejudice»-film fra 2005 feirer 30 år.

Mary er ifølge BBC-omtalen ikke særlig av en periodedrama-heltinne. Hun er keitete, fryktsom, bedrevitende og oversett av moren – og tilsynelatende dømt til å være veggpryd resten av livet.

Men i den nyskrevne boken, som fanger henne opp der Jane Austen slapp, tar hun skjebnen i egne hender – og opplever kjærligheten selv.

– Jeg gleder meg til å fortelle Marys historie, og utforske hvordan det var å bli voksen når du er den som er utenfor, sier Sarah Quintrell, som har dramatisert boken til en ti episoder lang serie.

BBCs dramasjef Lindsay Salt karakteriserer 1995-serien «Stolthet og fordom» som et klassisk øyeblikk i TV-historien.

Det var i denne serien at Colin Firth spilte Mr. Darcy, mens Jennifer Ehle spilte yngstesøsteren og hovedpersonen Elizabeth Bennet. I alt har BBC laget TV-serier av Jane Austen-klassikeren fem ganger.

Amerikanerne har to ganger stått bak «Stolthet og fordom»-filmatiseringer: I 1940 med Laurence Olivier som Darcy og i 2005 med Matthew Macfadyen i samme rolle – og med Keira Knightley som Elizabeth.

(©NTB)

Flere nyheter: