Menu
Storbritannias siste kullkraftverk, ved Ratcliffe-on-Soar i England, stengte i forrige uke dørene for godt. Nedgangen i forbrenningen av kull til energi er en av årsakene til at DNV mener at utslippene fra fossile energikilder vil nå toppen i år. Foto: Rui Vieira / AP / NTB

Rapport: Utslipp fra forbrenning av kull, olje og gass når toppen i år

Energirelaterte utslipp fra forbrenning av kull, olje og gass vil i år stå stille for første gang siden den industrielle revolusjonen, ifølge nye prognoser.

Av NTB | 09.10.2024 15:31:42

Økonomi og næringsliv: – Solenergi og batterier driver energiomstillingen globalt, og på disse områdene er veksten raskere enn hva vi tidligere har fremskrevet. At utslippene har nådd toppen, er en milepæl for menneskeheten, sier konsernsjef Remi Eriksen i rådgivningsselskapet DNV.

I en ny rapport anslår DNV at 2024 blir året der energirelaterte utslipp fra forbrenning av kull, olje og gass når toppen. Grunnen er at reduserte kostnader for solenergi og batterier bidrar til utfasing av kull og redusert bruk av olje.

DNV anslår at temperaturøkningen vil bli på 2,2 grader innen slutten av århundret.

– Vi må nå fokusere på hvor raskt utslippene kan reduseres og bruke alle tilgjengelige virkemidler for å akselerere energiomstillingen. Selv om utslippene halveres innen 2050, er det dessverre ikke raskt nok til å nå Parisavtalens klimamål. Særlig sektorene som er vanskelig å elektrifisere, trenger sterkere politiske virkemidler, sier Eriksen i DNV.

(©NTB)

Flere nyheter: