Menu
Statsminister Jonas Gahr Støre drar på G20-toppmøte i Brasil, men dropper klimatoppmøtet i Aserbajdsjan. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Støre dropper klimatoppmøtet i Baku

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) skal ikke delta på FNs klimatoppmøte i Aserbajdsjan, opplyser Statsministerens kontor til Dagens Næringsliv.

Av NTB | 09.10.2024 13:41:24

Vær: I stedet skal Norges delegasjon ledes av fungerende klima- og miljøminister Tore O. Sandvik, forteller statssekretær Kristoffer Thoner (Ap) til avisa.

Også utenriksminister Espen Barth Eide (Ap) og utviklingsminister Anne Beathe Tvinnereim (Sp) vil være til stede på klimatoppmøtet COP29 i Aserbajdsjans hovedstad Baku.

– Norge er i år med i G20, og G20-toppmøtet i Rio skjer rett etter klimatoppmøtet i Baku. Regjeringen vil være godt representert på klimatoppmøtet med klima- og miljøministeren, utenriksministeren og utviklingsministeren. Klima- og miljøministeren vil ha en lederrolle i arbeidet med utslippsreduksjoner under COP, sier Thoner.

Tidligere onsdag kunngjorde regjeringen at Norge skal være med og lede forhandlinger om utslippsreduksjoner i Baku.

– Vi lever i en urolig tid, men klimakrisen tar ikke pause, uttalte Sandvik i en pressemelding.

Inntil nå har Støre deltatt på samtlige av FNs store klimatoppmøter etter at han overtok som statsminister. Han var til stede på COP 26 i Glasgow, COP 27 i Egypt og COP 28 i De forente arabiske emirater.

Da forslaget til statsbudsjett ble lagt fram mandag, ble det bekreftet at regjeringen ikke er i rute til å nå sitt mål om utslippskutt innen 2030. Regjeringen åpner for kjøp av utslippskvoter for å nå klimamålet som Norge har meldt inn til FN.

(©NTB)

Flere nyheter: