LIVESENTER
Menu
Bygningen som ble rammet av et israelsk angrep i bydelen Mazzeh i Damaskus tirsdag kveld. Foto: Omar Sanadiki / AP / NTB

Syrisk politimann drept i israelsk angrep ved Golanhøydene, ifølge syrisk nyhetsbyrå

En syrisk politimann ble onsdag drept i et israelsk angrep sør i Syria, nær de israelskokkuperte Golanhøydene, melder Syrias statlige nyhetsbyrå Sana.

Av NTB | 09.10.2024 12:51:35

Krig og konflikter: Angrepet ble gjennomført dagen etter at Israel angrep en bygning i en tett befolket bydel i hovedstaden Damaskus. Ifølge syriske myndigheter ble sju personer drept, alle sivile.

Den syriske eksilgruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) har meldt at ni sivile ble drept, deriblant fire barn, samt fire andre, deriblant to Hizbollah-medlemmer.

Ifølge SOHR, som har et bredt kildenettverk i Syria, rammet angrepet en bygning som er blitt brukt til møter mellom den libanesiske Hizbollah-militsen og den iranske Revolusjonsgarden – begge viktige allierte for det syriske regimet.

Israel har helt siden krigen i Syria startet i 2011, gjennomført angrep mot Syria, spesielt mot grupper som kobles til Iran. Angrepene har den siste tiden blitt trappet opp.

Golanhøydene er folkerettslig syrisk territorium, men har vært okkupert av Israel siden 1967 og senere blitt annektert. Verdenssamfunnet anser fortsatt området som okkupert.

(©NTB)

Flere nyheter: