Menu
Paradoksalt nok kan det bli færre friluftsaktiviteter i Friluftslivets år. Friluftsrådenes Landsforening er alt annet enn fornøyd med årets statsbudsjett. Foto: Solveig Vikene / NTB

Friluftsrådenes Landsforbund føler seg sveket av regjeringen

2025 er Friluftslivets år, men det ligger an til å bli alt annet enn en fest etter regjeringens foreslåtte statsbudsjett, ifølge Friluftsrådenes Landsforbund.

Av NTB | 09.10.2024 09:21:49

Politikk: Forbundet uttrykker enorm skuffelse over regjeringens forslag om å kutte pengestøtten i etablerte friluftsaktiviteter med nesten 40 prosent, bare for å finansiere Friluftslivets år.

Den daglige lederen i Friluftsrådenes Landsforbund, Paul Waaler, mener at å finansiere støtteordningen til Friluftslivets år med midler fra eksisterende friluftsaktiviteter ikke er til å forstå.

– Det er som å feire bursdagen sin ved å selge alle julegavene, fortsetter Waaler.

Friluftslivets år skulle feires med kronprins Haakon som høy beskytter, men nå ser det ut som at det kan bli en lunken fest.

– Det er sannsynlig at mange organisasjoner heller vil avlyse festen og takke nei til Friluftslivets år, enn å stoppe etablerte aktiviteter de har bygget opp over tid, skriver forbundet i en pressemelding.

(©NTB)

Flere nyheter: