Menu
Saudi-Arabia har kjøpt 40 prosent eierskap i britiske Selfridges Group. Foto: Alastair Grant / AP / NTB

Saudi-Arabia kjøper opp deler av den britiske varehusgruppen Selfridges

Saudi-Arabia kjøper 40 prosent av den britiske luksusvarehusgruppen Selfridges, som blant annet eier det velkjente varehuset på Oxford Street i London.

Av NTB | 08.10.2024 15:41:17

Økonomi og næringsliv: Saudi Arabias offentlige investeringsfond (PIF) kunngjorde oppkjøpet sent mandag, og sa de ville samarbeide med thailandske Central Group.

Central Group tok over 60 prosent av eierskapet i Selfridges etter at østerrikske storkonsernet Signa gikk dunken i slutten av 2023.

– Vi er glade for å ønske vår nye partner PIF velkommen, og sammen vil vi styrke Selfridges Groups finansielle posisjon, sier administrerende direktør Tos Chirathivat i en uttalelse.

Selfridges Group eier og driver 18 av de fremste luksusvarehusene i tre ulike land, inkludert flaggskipet Selfridges på Oxford Street i London, De Bijenkorf i Nederland og Brown Thomas og Arnotts i Irland.

Prislappen for oppkjøpet er ikke kjent. Central Group og Signa brukte til sammen 4 milliarder pund, tilsvarende over 55,8 milliarder norske kroner, på oppkjøpet fra Canadas Weston-familie i slutten av 2021.

Amerikanske Harry Gordon Selfridges grunnla selskapet tidlig på 1900-tallet i Storbritannia. Selfridges revolusjonerte detaljhandelen ved å vise fram produkter i vindusutstillinger og gjøre varehus om til en attraktiv møteplass, komplett med restauranter, kunst og underholdning.

Som mange andre butikkforhandlere har Selfridges lidd økonomisk som følge av økt netthandel.

(©NTB)

Flere nyheter: