Menu
Det var strengt vakthold rundt synagogen i Oslo mandag i forbindelse med minnemarkeringen for Hamas-angrepet i Israel for ett år siden. Statsministeren var blant de besøkende. Foto: Terje Bendiksby / NTB

PST hever trusselnivået i Norge fra moderat til høyt

Trusselen mot jødiske og israelske mål i Norge er ytterligere skjerpet, opplyser PST til NTB. Derfor hever de terrortrusselnivået fra moderat til høyt.

Av NTB | 08.10.2024 15:31:39

Kriminalitet og rettsvesen: – Det er flere negative forhold som har forsterket terrortrusselen, blant annet knyttet til den pågående eskaleringen av konflikten i Midtøsten. I Norge er det først og fremst trusselen mot jødiske og israelske mål som er ytterligere skjerpet, sier seniorrådgiver Eirik Veum i PST til NTB.

Han sier at PST ikke vil si noe konkret om hva dette innebærer, men opplyser at PST er tilgjengelige for pressen fra klokken 17.

– PST har foreløpig ikke informasjon om at det foreligger konkrete planer om å utføre terrorhandlinger mot mål i Norge, men vi jobber fortløpende med å avklare trusler og usikkerhetsfaktorer, sier han videre.

Terrortrusselnivået «høy» er nivå 4 på en skala fra 1 til 5. Det har ført til at det er innført nasjonal bevæpning av politiet.

− PST beskriver en alvorlig og spent situasjon i Midtøsten. Økt sannsynlighet for forsøk på terror i Norge er en situasjon politiet tar på største alvor, og vi har en rekke tiltak for å trygge befolkningen og sikre en best mulig beredskap, sier politidirektør Benedicte Bjørnland i en pressemelding fra politiet.

Natt til mandag gikk en sprengladning av i en trappeoppgang 500 meter fra den israelske ambassaden i København.

I Sverige er to tenåringer anklaget for å ha kastet håndgranater opp på en balkong i nærheten av den israelske ambassaden i Stockholm. Det skjedde i forrige uke. De to er siktet for terror.

Flere nyheter: