Menu
Øyvind Håbrekke (KrF) oppfordrer Ulstein til å stille opp til stortingsnominasjonen. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Vårt Land: KrF-topp sår tvil om Ulsteins lederposisjon

Oslo-topp for KrF Øyvind Håbrekke mener valgkomiteen må vurdere ledersituasjonen på nytt dersom Dag-Inge Ulstein holder fast ved å droppe stortingsplass.

Av NTB | 08.10.2024 15:21:28

Politikk: – Jeg er bekymret for den løsningen som Ulstein nå har skissert, sier Øyvind Håbrekke, som er gruppeleder for KrF i Oslo bystyre, til Vårt Land.

Håbrekke mener mange i partiet er bekymret over at en fremtidig partileder velger bort den viktigste politiske arenaen i rikspolitikken. Han oppfordrer Ulstein til å stille opp til nominasjonen.

– Da vil han ha bred støtte i organisasjonen, sier Håbrekke.

Dersom han ikke gjør det, bør hele lederprosessen åpnes på nytt, mener Oslo-politikeren. Han peker på at premissene er endret i løpet av prosessen med å velge en ny leder etter Olaug Bollestad. Hun trakk seg som kjent etter anklager om dårlig lederstil. Dag-Inge Ulstein er i dag fungerende partileder fram til en ny leder velges.

– Ulsteins nei til nominasjon reiser mange spørsmål fylkeslagene ikke har fått tenkt gjennom i høringsrunden. Valgkomiteen bør ta grep og se helhetlig på situasjonen. Også andre lederkandidater bør vurderes, mener Håbrekke.

25. januar 2025 velger KrF ny ledelse på et ekstraordinært landsmøte.

(©NTB)

Flere nyheter: