Menu
Fotgjengere krysser en gate i Hongkong i september. Foto: Chan Long Hei / AP / NTB

Hongkong-børsen stuper – verste fall siden finanskrisen

Mens børsene i Shanghai og Shenzhen begge fikk en kraftig opptur tirsdag, gikk det bratt utfor i Hongkong, der børsen stengte ned 9,4 prosent.

Av NTB | 08.10.2024 11:51:17

Økonomi og næringsliv: Hovedindeksen i Shanghai spratt opp 10,1 prosent da handelen startet, mens Shenzhens viktigste indeks steg med hele 11,3 prosent. De to børsene stengte på en oppgang på henholdsvis 4,6 og 8,9 prosent.

I Shenzhens naboby Hongkong så det ikke like lystig ut. dagen startet med en nedgang på 4,2 prosent. Det endte enda verre, da børsen stengte ned 9,4 prosent, det verste børsfallet i Hongkong siden finanskrisen i 2008.

Den siste tiden har investorene gått tungt inn i aksjer både i Hongkong og Fastlands-Kina etter at myndighetene begynte å kunngjøre tiltak for å stimulere økonomien etter en lang periode med laber vekst, særlig med fokus på eiendomssektoren.

Tirsdag startet handelen kort tid før en planlagt pressekonferanse, der det var ventet en nærmere utdyping av de stimulerende tiltakene. Men optimismen famlet da ingenting konkret ble lagt fram på pressekonferansen.

(©NTB)

Flere nyheter: