Menu
Det er strid om Raw Air i Vikersund. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Vikersund-topp slår alarm om Raw Air-avtale – fyrer løs mot skiforbundet

Leder av organisasjonskomiteen for Raw Air-konkurransene i hopp i Vikersund advarer om at arrangementet kommende vinter er i fare. Noen avtale med skiforbundet foreligger ikke.

Av NTB | 07.10.2024 20:21:35

Økonomi og næringsliv: Det er Bygdeposten som skriver at Vikersund-toppen Leif Arne Berget mandag ga politikerne i formannskapet i Modum en nedslående oppdatering på situasjonen rundt verdenscuprennene kommende vinter.

Per nå foreligger ingen avtale mellom Norges Skiforbund og arrangementsselskapet Flying Team Vikersund AS.

– Vi har i lang tid forsøkt å få til en avtale med skiforbundet. Så langt har vi ikke lykkes med forhandlingene og partene står langt fra hverandre. Raw Air 2025 er akkurat nå et meget usikkert kort, sa Berget, som er leder for organisasjonskomiteen.

– Jeg synes rett og slett at skiforbundet er arrogante, og det kan du sitere meg på. Vi har forsøkt å få arrangementssjef Terje Lund og generalsekretær Arne Baumann hit til Vikersund. De ønsker imidlertid ikke å komme hit, legger han til ifølge Bygdeposten.

Stridens kjerne er penger. Berget mener forbundstoppene ikke forstår hva arrangementet koster arrangørene i Modum i kroner og øre.

Arrangementssjef i skiforbundet, Terje Lund, forstår på sin side ikke beskrivelsen av forbundsledelsen som arrogant, og tilbakeviser at de ikke ønsker å stille på møter.

– Vi har ikke penger vi heller, men vi prøver å finne gode løsninger med alle arrangører. I fjor økte vi vårt tilskudd til Vikersund fra sju millioner til åtte millioner. Tilskuddet før pandemien var på 5,6 millioner. De er tilbudt en betydelig økning til vinterens renn også, sier Lund til Bygdeposten.

De siste årene har angivelig både arrangørene og skiforbundet tapt penger på Raw Air-finalen.

(©NTB)

Flere nyheter: