Menu
Forsknings- og høyere utdanningsminister Oddmund Hoel (Sp) mener at gebyrer for å ta opp igjen eksamen kan føre til mindre sløsing. Foto: Annika Byrde / NTB

Regjeringen vil at studenter skal betale for å ta opp igjen eksamen

Regjeringen vil ha mer gjennomstrømming i høyere utdanning, og foreslår at institusjonene kan ta gebyrer fra studenter som vil gjenoppta eksamener.

Av NTB | 07.10.2024 13:31:34

Politikk: I statsbudsjettet for 2025 foreslås det å kutte støtten til høyere utdanning med 22 millioner kroner, som skal tilsvare det som anslås å bli inntektene fra gebyrene. Det var Universitas som først omtalte saken.

– Gratis utdanning er et prinsipp i Norge som vi ikke kan akseptere at regjeringen nok en gang tar et tydelig steg bort ifra, sier Kaja I. Hovdenak til Universitas.

– Nok en gang sender regjeringen regningen for utdanning til studentene. Vi skaper klasseskille mellom dem som kan ta seg råd til nye sjanser og gode karakterer, og de som ikke kan det. Dette er et elendig og usosialt forslag fra regjeringen, sier hun til NTB.

Leder for Norsk studentorganisasjon (NSO) Kaja I. Hovdenak er ikke fornøyd.

Ettersom regjeringen ikke har flertall i Stortinget, er de avhengige av å forhandle med SV. Utdanningspolitisk talsperson i SV, Grete Wold, er ikke særlig imponert over tiltaket som foreslås.

(©NTB)

Flere nyheter: