Menu
«The Apprentice»-regissør Ali Abbasi i Cannes, der filmen om Trumps tidlige år hadde verdenspremiere. Foto: Scott A. Garfitt / Invision / AP / NTB

Regissøren av premiereklare «The Apprentice»: – Jeg er like redd Facebook som Trump

Donald Trump prøvde å stoppe Ali Abbasis film «The Apprentice». Men den svensk-iranske regissøren er like redd sosiale medier som han er presidentkandidaten.

Av NTB | 07.10.2024 12:01:24

Politikk: Filmen har kinopremiere i USA 11. oktober – mindre enn én måned før det amerikanske presidentvalget. Her i Norge er den å se fra 18. oktober på kinoene.

Ali Abbasi engster seg for sin egen sikkerhet før premieren.

– Jeg skulle lyve om jeg sa at jeg ikke har tenkt på det. Å være i konflikt med verdens potensielt mektigste menneske er ikke gøy, sier han med et skjevt smil til nyhetsbyrået TT.

Abbasi frykter Trumps tilhengere mer enn han frykter ekspresidenten selv, forklarer han. Når så mye falsk informasjon spres i sosiale medier, er det vanskelig å kontrollere hva som skjer, og hva noen kan få det for seg å gjøre.

– Jeg tror ikke jeg er så redd for Trump som person. Jeg er redd for hele denne prosessen. Jeg er like redd for Facebook som jeg er redd for Trump, sier filmskaperen.

– Det har vært i mediene så mange ganger. Jeg har ikke noe nytt å si om det. Derimot om hvordan han har blitt den personen vi kjenner. Det er der vi kanskje har noe interessant å bidra med.

Da «The Apprentice» hadde verdenspremiere i Cannes i mai, pusset Trump advokatene sine på Abbasi og filmselskapet. Det tok lang tid å få avklart distribusjonen i USA, der mange er redde for å havne i unåde hos den republikanske presidentkandidaten.

Om Donald Trump skulle vinne valget, har Abbasi fått advarsler fra distributørene og andre i filmbransjen om hva som kan skje.

– De sier «Om han blir president, vil han anvende alle regelverk, justisdepartementet og alle myndigheter for å gå etter oss».

Ali Abbasi hevder at filmen egentlig ikke tar så mye stilling mot Trump rent politisk.

Abbasis film inneholder en scene der Trump (Sebastian Stan) voldtar sin første kone Ivana, og skildrer også hvordan han på 70- og 80-tallet ble opplært av den iskalde advokaten Roy Cohn (Jeremy Strong) – som ifølge filmen lærte ham å angripe, aldri innrømme noe, og alltid si man har vunnet.

(©NTB)

Flere nyheter: