Menu
Forsvarssjef Eirik Kristoffersen får mer penger å rutte med fra forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) gjennom statsbudsjettet for 2025. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

110 milliarder kroner til forsvar – flere ansatte og flere soldater

Regjeringen foreslår å øke forsvarsbudsjettet med 19,2 milliarder kroner. Totalt betyr det 110 milliarder kroner. Forsvaret skal få flere ansatte og soldater.

Av NTB | 07.10.2024 10:21:50

– Regjeringen prioriterer trygghet for landet i en mer urolig tid. Vi styrker forsvaret i hele landet og evnen til nasjonal kontroll. Med dette budsjettforslaget tar Norge større ansvar for egen og alliert sikkerhet, i tråd med den nye langtidsplanen for forsvarssektoren, sier forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) i en pressemelding.

Pengene skal gå til opprusting av forsvaret med flere folk, mer ammunisjon og bedre beredskap.

Regjeringen vil øke antall ansatte med om lag 300 nye årsverk, i overkant av 400 flere vernepliktige i førstegangstjeneste og i overkant av 600 flere reservister innen utgangen av 2025.

680 millioner kroner er satt av spesifikt til personellopptrappingen, 460 millioner kroner går til tiltak for å rekruttere og beholde folk i Forsvaret.

– Folkene er den viktigste ressursen vi har i Forsvaret. Vi fortsetter veksten i antall soldater og ansatte i 2025, og vi iverksetter tiltak for å gjøre det mer attraktivt å tjenestegjøre i Forsvaret, forteller forsvarsministeren.

(©NTB)

Flere nyheter: