Menu
Digitaliserings- og forvaltningsminister Karianne Tung (Ap) ønsker en mer sikker og effektivt Altinn. Regjeringen foreslår å styrke plattformen med 379,7 millioner kroner. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Regjeringen vil styrke Altinn med 380 millioner kroner

For å gjøre Altinn sikrere og mer effektiv, ønsker regjeringen å styrke plattformen med 379,7 millioner kroner.

Av NTB | 07.10.2024 10:11:41

Vitenskap og teknologi: Det kommer fram i regjeringens forslag til statsbudsjett.

– Nå sikrer vi ferdigstilling, drift og forvaltning av framtidens Altinn. Med digitalisering skal vi gjøre livene til folk både enklere og bedre, og vi skal fornye og forbedre offentlig sektor. Fornyelsen av Altinn er en viktig forutsetning for å lykkes med det, sier digitaliserings- og forvaltningsminister Karianne Tung (Ap).

Ifølge regjeringen skal den nye plattformen ivareta kravene til sikkerhet og personvern og samtidig gi bedre, enklere og mer fleksible løsninger for tjenesteeierne og for brukerne.

Ifølge forslaget skal 357,2 millioner kroner gå til investeringskostnader og 22,5 millioner kroner til drift og forvaltning til Digitaliseringsdirektoratet, Skatteetaten, Brønnøysundregistrene og Statistisk sentralbyrå i 2025.

I forbindelse med revidert nasjonalbudsjett for 2024 ble det vedtatt en kostnadsramme på 1.267 millioner kroner for hele programmet i programperioden ut 2026.

(©NTB)

Flere nyheter: