Menu
– Psykologen min sier det er bra jeg skriver skrekkromaner, så får jeg brukt katastrofetankene mine på noe kreativt, sier «Fergen»-forfatter Mats Strandberg. Foto: Gitte Johannessen / NTB

Ny Mats Strandberg-skrekk blir TV-serie

Nå skal enda en av den svenske forfatteren Mats Strandbergs skrekkromaner dramatiseres – og da er det tid for fergefrykt.

Av NTB | 07.10.2024 10:11:25

Økonomi og næringsliv: 2015-romanen «Fergen», som utkom på norsk året etter, utspiller seg nemlig om bord på en av de store båtene som går mellom Sverige og Finland.

Der er de 1200 passasjerene avskjermet fra omverdenen – samtidig som noe ondskapsfullt er i ferd med å skje.

Det får TV-seerne oppleve til neste år, ifølge Expressen. Det er SVT som har snappet opp «Fergen», etter at «Konferansen» – også det en blodig skrekkfilm basert på en Strandberg-bok – har gjort det skarpt på Netflix.

– Jeg har alltid vært fascinert av lukkede verdener. På en 40-årsfest om bord på akkurat en slik båt, gikk jeg i de lange korridorene og tenkte på «The Shining». Videre slo det meg hvor fanget og sårbar man er. Det er som med «Alien»-filmene: Får du noe farlig med deg på turen, da er helvete løs.

Det sa Strandberg da «Fergen» utkom – og han ble utropt til Sveriges Stephen King. Nå blir den TV-serie i seks episoder, med Björn Bengtsson, Jessica Grabowsky og Kolbjörn Skarsgård. Regissør er Jonas Alexander Arnby («Exit Plan»).

(©NTB)

Flere nyheter: