Menu
Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) møter pressen utenfor sin leilighet i Oslo, før fremleggelsen av statsbudsjettet for 2025. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Vedum gleder seg til «politisk rodeo»

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) fortsatte å legge vekt på skattekutt da han møtte pressen få timer før han skulle legge fram statsbudsjettet.

Av NTB | 07.10.2024 06:51:32

Politikk: – Politisk rodeo. Det er det jeg skal i stortingssalen i dag, sa Vedum utenfor statsrådsboligen i halv 7-tiden mandag.

Han snakket om hvordan foreldrene nylig hadde vært på et lignende arrangement i USA, og at det var mange som var ute etter å «ta ham» slik oksen gjerne vil kaste rytteren av i en rodeo.

Finansministeren sprudlet, tilbød den frammøtte pressen kaffe, og fortalte gjentatte ganger av skatte- og avgiftskuttene som regjeringen skal gjøre. Allerede er det varslet at inntektsskatten skal ned for mange, mens momsen på vann og avløp skal ned fra 25 til 15 prosent.

– Så har en del grunnrenteskatter gått opp. Vi utjevner forskjellene, hevder Vedum.

Senterpartiets leder fikk spørsmål om hva han gleder seg mest til, og svarte at det er finanstalen han skal holde klokka 10.

– Stortingssalen. Det er høydepunktet for dagen, for det er folkestyrets hovedsete i Norge.

(©NTB)

Flere nyheter: