Menu
Republikanernes presidentkandidat Donald Trump inntok scenen på et valgkampmøte i Juneau i Wisconsin søndag. Foto: Julia Demaree Nikhinson / AP / NTB

Trump truer med 200 prosent toll på bilimport fra Mexico

Donald Trump sier han kan komme til å innføre så mye som 200 prosent toll på biler som importeres fra Mexico for å beskytte USAs bilindustri.

Av NTB | 07.10.2024 01:41:16

Politikk: Den republikanske presidentkandidaten har tidligere lovet at hvis han vinner presidentvalget, så skal han innføre en toll på 100 prosent på biler og lastebiler som importeres fra Mexico.

På et valgkampmøte i Juneau i delstaten Wisconsin søndag, doblet han tallet.

– Vi skal legge på en toll på 200 prosent, hvis vi må det, sa Trump.

– Vi kommer ikke til å la det skje. Vi kommer ikke til å la disse bilene slippe inn i USA, sa han.

Amerikanske bilprodusenter som har fabrikker i Mexico der biler lages og så sendes til USA, sto i 2023 for en stor andel av Mexicos bileksport til nabolandet. Ifølge skatteeksperter i Tax Policy Center kan Trumps tollplan risikere at det blir dyrere biler i USA.

Valgmøtet hans søndag var det fjerde på åtte dager i denne delstaten. Han har også bruke mye tid og ressurser på valgkamp i Michigan og Pennsylvania. Det har også demokratenes presidentkandidat Kamala Harris gjort. Disse tre delstatene er viktige vippestater som kan bli avgjørende for valgresultatet.

(©NTB)

Flere nyheter: