Menu
Politiet har sperret av kjøpesenteret Kungsmässan i Kungsbacka etter at en person ble skutt. Kjøpesenteret ble evakuert etter meldinger om at flere personer hadde hørt høye smell. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT / NTB

Politijakt på etter flere mulige mistenkte etter skyting på svensk kjøpesenter

En mann ble søndag skutt på kjøpesenteret Kungsmässan i Kungsbacka. Skadeomfanget er uavklart. En er pågrepet, og politiet leter etter andre.

Av NTB | 06.10.2024 19:31:42

Kriminalitet og rettsvesen: Lokalavisa Norra Halland melder at det like etter klokka 15 søndag oppsto panikk da skuddene falt på kjøpesenteret.

– Vi hørte flere smell. Folk flyktet i panikk. Vi gjemte oss inne på et lager i en butikk. Nå har vi kommet oss ut, sier et vitne til avisa.

Mannen som ble truffet, er ført til sykehus med uavklart skadeomfang.

Personen som løsnet skuddene, skal ha blitt overmannet før han ble pågrepet. P4 Halland har meldt at personen som ble pågrepet var maskert.

Politiet avhørte søndag vitner på stedet, sikret eventuelle overvåkingsopptak og gjorde beslag. Kriminalteknikere var på senteret for å gjøre undersøkelser. De bekrefter at det er innledet etterforskning av drapsforsøk og våpenlovbrudd.

Søndag kveld ville svensk politi ikke kommentere om de tror saken kan kobles til gjengkriminalitet.

Sveriges justisminister Gunnar Strömmer sier han er i tett kontakt med politiet og følger utviklingen.

– Det er et uttrykk for dyp hensynsløshet å skyte mot et kjøpesenter en søndag ettermiddag, midt blant ansatte og besøkende. Mine tanker går til alle som er berørt av skytingen, skriver han i en kommentar til det svenske nyhetsbyrået TT.

Kungsbacka kommune har aktivert sin kriseplan og har åpnet rådhuset for dem som trenger støtte etter hendelsen.

I 16-tiden sto det sju-åtte politibiler og tre ambulanser parkert utenfor senteret. Et politihelikopteret sirklet i luften, og en av inngangene til Kungsmässan var sperret av, rapporterte Göteborgs-Posten.

Kungsmässan er et kjøpesenter med rundt hundre butikker, kafeer og restauranter, som årlig tiltrekker seg fem millioner besøkende. Kungsbacka ligger rundt 3 mil sør for Göteborg, litt inn i landet på den svenske vestkysten.

Flere nyheter: