Menu
USAs tidligere president Barack Obama skal hjelpe visepresident Kamala Harris i innspurten til presidentvalget 5. november. Harris håper å danke ut Donald Trump og bli USAs første kvinnelige president. Foto: Carolyn Kaster / AP / NTB

Obama skal drive valgkamp for Harris fram til presidentvalget

USAs første svarte president Barack Obama skal drive valgkamp for Kamala Harris fram til valget 5. november. Harris håper å bli USAs første kvinnelige president.

Av NTB | 04.10.2024 12:11:34

Politikk: Obama skal delta på en rekke valgkamparrangement den neste måneden med håp om å sikre støtte til visepresidenten i innspurten til valget, opplyser en høytstående valgkampmedarbeider til avisen Washington Post.

Den tidligere presidenten begynner valgkampinnsatsen for Harris allerede torsdag med et arrangement i Pittsburgh i vippestaten Pennsylvania, ifølge avisen.

Obamas egen seniorrådgiver Eric Schultz har sagt i en pressemelding at den tidligere presidenten gjør «alt han kan for å hjelpe visepresident Harris i valget» og demokrater over hele USA.

– Nå som folk har begynt å stemme, er vårt fokus å overbevise velgere, spesielt i vippestatene, sa Schultz i uttalelsen.

– Det blir trolig tett løp i flere av disse delstatene, så vi kan ikke ta noe for gitt.

Obama, som var USAs første svarte president, anses som landets mest populære demokrat og har fremdeles stor innflytelse i Det demokratiske partiet.

(©NTB)

Flere nyheter: