Menu
Ulver i Norges nordligste dyrepark – Polar park. Bildet er tatt før fem ulver rømte fra dyreparken. Foto: Rodrigo Freitas / NTB

Helikopter skal ut for å lete etter ulvene som har rømt fra Polar Park

Fem ulver rømte fra Polar Park mandag denne uken. To av ulvene er fortsatt borte. Én av dem er observert rundt parken i natt, opplyser Statens Naturoppsyn.

Av NTB | 04.10.2024 11:01:15

Natur og miljø: De rømte ulvene i Bardu i Troms er sett i nærheten av dyreparken de rømte fra, og ledelsen håper de kommer seg inn igjen

Folk i området bes holde avstand til Polar Park for å skape ro for ulvene.

– Nå i morgentimene fredag er en av dem kommet inn i ytterhegnet og observeres av folk på stedet, opplyser Ragnar Norum i SNO til NTB mandag morgen.

– SNO har rekvirert helikopter til stedet slik at søkeområdet kan utvides raskt dersom det på nytt blir behov for det, legger han til.

Onsdag ble det besluttet av Miljødirektoratet at dyrene skulle fanges eller eventuelt felles dersom det viser seg å være umulig å fange dem.

Parken håper imidlertid på at de skal komme hjem av seg selv, slik de første tre rømte ulvene gjorde. Til sammen fem dyr forsvant samtidig for noen dager siden. To er fortsatt på rømmen.

Folk i området bes om å holde avstand til Polar Park for å skape ro for ulvene. Polar Park holder også stengt fredag på grunn av den pågående situasjonen.

(©NTB)

Flere nyheter: