Menu
Widerøe satte ny passasjerrekord i september. Foto: Annika Byrde / NTB

Ny passasjerrekord for Widerøe i september

Widerøe satte ny passasjerrekord i september med nesten 360.000 passasjerer. Det er en økning på 17 prosent fra samme måned i fjor.

Av NTB | 04.10.2024 09:41:19

Økonomi og næringsliv: Aldri før i løpet av selskapets 90 år lange historie har så mange passasjerer fløyet med dem på én enkelt måned.

– Vi er svært tilfredse med september måned. At vi lykkes å føre pilene videre oppover muliggjør økning på etterspurte ruter. Vi produserer litt mer enn fjoråret samtidig som vi lykkes med å fylle flyene vesentlig bedre. Det er gledelig, sier kommersiell direktør Christian Skaug i Widerøe i en pressemelding.

Totalt hadde Norwegian-konsernet 2,6 millioner reisende i september i år, noe som er en økning på 11 prosent sammenlignet med september i fjor.

I september hadde Norwegian 2.263.270 millioner passasjerer, mens Widerøe hadde 356.259 passasjerer.

– Jeg er fornøyd med å se at fyllingsgraden har økt gjennom hele sommeren og inn i høstsesongen, samtidig som kapasiteten øker. Salget av flybilletter i høstferien er godt, og vi ser fram til en travel oktober måned. Vi gleder oss også til vintersesongen, som har mange nye spennende reisemål på ruteprogrammet. Samtidig som vi er fornøyde med trafikktallene, tar vi aktive kostnadsgrep for å ligge i forkant av forventede utfordringer, sier konsernsjef Geir Karlsen i Norwegian i en pressemelding.

Kapasiteten (ASK) i Norwegian var 3541 millioner setekilometer, en økning på 10 prosent fra samme periode i fjor.

(©NTB)

Flere nyheter: