Menu
En syrisk mann krysser grensen mellom Libanon og Syria tirsdag denne uken. Om lag 300.000 mennesker har flyktet over grensen. Nå er veien ødelagt. Foto: Omar Sanadiki / AP / NTB

Israelsk angrep skal ha ødelagt hovedveien mellom Libanon og Syria

Den viktigste veien mellom Libanon og Syria er ødelagt i et israelsk angrep, ifølge libanesiske myndigheter. Kirkens Nødhjelp kaller det en humanitær tragedie.

Av NTB | 04.10.2024 08:11:14

Økonomi og næringsliv: – At Israel i dag har tilintetgjort hovedfartsåren for alle som flykter for sine liv fra Libanon, er en humanitær tragedie og for alvor starten på et skrekkscenario som Gaza, sier Kirkens Nødhjelps landdirektør for Libanon og Syria, Benedicte Hafskjold, i en epost til NTB.

Det israelske militæret oppga noen timer senere at de dagen før angrep en underjordisk tunnel mellom Libanon og Syria som de mener muliggjorde overføring og lagring av store mengder våpen.

Veien er de ti siste dagene blitt brukt av om lag 300.000 mennesker, for det meste syrere, som har flyktet fra de israelske angrepene, ifølge tall fra libanesiske myndigheter.

Etter angrepet er det meldt at flere mennesker har tatt seg til fots over grensen.

Regimet til Syrias president Bashar al-Assad er alliert med den libanesiske militsen Hizbollah. Begge er alliert med Iran, Israels erkefiende i regionen.

Angrepet fredag morgen rammet like ved grenseovergangen Masnaa, opplyser transportminister Ali Hamieh til nyhetsbyrået Reuters. En rekke libanesiske medier melder det samme.

Angrepet rammet på libanesisk side av grensen og skapte et fire meter bredt krater.

(©NTB)

Flere nyheter: