Menu
Sveriges sosialminister Jakob Forssmed sier at den svenske regjeringen skal klassifisere marburg som en samfunnstruende sykdom. Foto: Geert Vanden Wijngaert / AP / NTB

Sverige klassifiserer Marburg-viruset som samfunnsfarlig

Sverige skal klassifisere Marburg-viruset som en samfunnstruende sykdom og heve beredskapen i forbindelse med det pågående utbruddet i Rwanda.

Av NTB | 03.10.2024 16:01:18

Medisin og helse: – Regjeringen planlegger å fatte en beslutning om å klassifisere marburg som en samfunnstruende sykdom i morgen på et regjeringsmøte, sier sosialminister Jakob Forssmed til Aftonbladet.

Det er så langt ikke mistanke eller rapporter om at noen er smittet med viruset i Sverige, ifølge sosialministeren.

– Risikoen for at sykdommen sprer seg i Sverige er fortsatt veldig lav ifølge Folkhälsomyndigheten, sier Forssmed, ifølge Expressen.

Folkehelseinstituttet opplyser til NTB at marburg-viruset allerede er klassifisert som en allmennfarlig smittsom sykdom i Norge.

Det ble onsdag slått alarm i Tyskland etter at det var mistanke om at en tysk student og hans kjæreste kunne vært smittet av viruset. Onsdag kveld viste imidlertid prøvesvar at de to tyskerne ikke var smittet allikevel, men de skal likevel isoleres og overvåkes de kommende ukene.

Sykdommen forårsaket av marburgviruset gir alvorlig feber, blødninger og organsvikt og er svært farlig. Dødelighetsraten er på 88 prosent.

Så langt har elleve personer dødd av viruset i Rwanda.

(©NTB)

Flere nyheter: