Menu
Eksplosjonene ved Israels ambassade i København skjedde i krysset mellom Strandagervej og Lundevangsvej i den danske hovedstaden natt til onsdag. Foto: Emil Nicolai Helms / Ritzau Scanpix / NTB

To varetektsfengslet etter eksplosjoner ved Israels ambassade i København

To svenske statsborgere er varetektsfengslet etter at det ble kastet to håndgranater opp på en balkong nær Israels ambassade i København natt til onsdag.

Av NTB | 03.10.2024 14:01:21

Kriminalitet og rettsvesen: Det er snakk om to svenske tenåringer på 16 og 19 år. De er blant annet siktet for besittelse og frakting av fem håndgranater. Duoen nekter straffskyld, men er blitt varetektsfengslet i fire uker.

Aktor Søren Harbo mener tenåringene ikke handlet alene. Harbo ønsker ikke å gå nærmere inn på hvem disse gjerningspersonene kan være eller om de har tilknytning til et gjengmiljø. Han sier en viktig del av den videre etterforskningen blir å finne ut av om hendelsen var et planlagt terrorangrep.

Tre unge svensker ble pågrepet onsdag, men den tredje personen, en 19 år gammel mann, er sluppet fri. Han er ikke lenger mistenkt, opplyser Harbo.

Han mener tenåringene ble enige med én eller flere gjerningspersoner om å frakte håndgranatene til åstedet og deretter kaste to av dem mot en adresse i Hellerup nord for København, der Israels ambassade ligger.

Den operative sjefen for det svenske sikkerhetspolitiet (Säpo), Fredrik Hällstrøm, mener både angrepet i København og en skyteepisode utenfor Israels ambassade i Stockholm kan ha koblinger til Iran.

(©NTB)

Flere nyheter: