Menu
Storbritannias tidligere statsminister Boris Johnson (t.h.) skulle egentlig intervjues torsdag, men det måtte avlyses. Her med hans daværende finansminister, senere statsminister Rishi Sunak i 2020. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / NTB

BBC må avlyse intervju med Boris Johnson – journalisten sendte spørsmål ved et uhell

BBC måtte avlyse et intervju med Storbritannias eksstatsminister Boris Johnson etter at en av deres mest kjente journalister sendte ham notater ved en inkurie.

Av NTB | 03.10.2024 11:41:16

Politikk: Den britiske rikskringkasterens tidligere politiske redaktør Laura Kuenssberg la ved et uhell Johnson inn i mottakerlista til en melding som skulle gå ut til hennes medarbeidere.

– Det betyr naturligvis at det ikke er riktig at intervjuet skal finne sted, skriver Kuenssberg på X.

Notatene inkluderte blant annet spørsmål som Johnson skulle stilles.

– Det er ordentlig frustrerende, og det er ikke vits å late som det er noe annet enn pinlig og skuffende, siden det er mange viktige spørsmål som bør stilles. Men ærlighet varer lengst, tross flauheten, skriver hun videre.

Intervjuet skulle egentlig gå på lufta torsdag kveld og være det første større TV-intervjuet i forbindelse med Johnsons selvbiografi. Eksstatsministeren var ventet å diskutere hvordan hans regjering håndterte koronapandemien, samt festene i statsministerboligen i 10 Downing Street som senere bidro til hans avgang i 2022.

Selvbiografien Unleashed skal publiseres 10. oktober.

(©NTB)

Flere nyheter: