Menu
Tidligere president Donald Trump avviser å ha gjort noe galt. Nå har en dommer offentliggjort bevismateriale fra påtalemyndigheten. Foto: Andy Manis / AP / NTB

Rettsdokumenter i valgpåvirkningssak om Trump offentliggjort

En dommer har offentliggjort spesialetterforsker Jack Smiths bevismateriale i saken der Donald Trump anklages for å ha prøvd å omgjøre 2020-valgresultatet.

Av NTB | 03.10.2024 06:21:16

Kriminalitet og rettsvesen: Dokumentene som dommer Tanya Chutkan har offentliggjort, består av 165 sider og er trolig påtalemyndighetens siste mulighet til å presentere detaljer i saken mot Trump før presidentvalget 5. november.

Det kommer ikke til å bli noen rettssak i saken før valget, og hvis Trump vinner, er det sannsynlig at han kommer til å beordre justisdepartementet om å henlegge saken.

Trump har ikke erklært skyld på noen av de fire tiltalepunktene.

Aktorer som samarbeider med Smith satser på at bevismaterialet skal være tilstrekkelig til å overleve en runde i høyesteretten om at ekspresidenter har immunitet fra straffeforfølgelse for offentlige handlinger de foretok som president.

Påtalemyndigheten har sagt at dokumentene omfatter nye bevis i saken, blant annet basert på intervjuer med øyenvitner og vitnemål som er fremlagt for en storjury, men mye av materialet kommer ikke til å bli offentliggjort før en rettssak, heter det.

Under etterforskningen ble flere høytstående medlemmer av Trump-administrasjonen, blant dem tidligere visepresident Mike Pence og Det hvite hus’ stabssjef Mark Meadows, fremstilt for en storjury.

Trumps forsvarere mener det er upassende at dokumentene legges fram bare uker før valget. De har argumenter med at hele saken burde henlegges, basert på høyesterettens tidligere kjennelse om at Trupm har stor grad av immunitet i denne saken.

(©NTB)

Flere nyheter: