Menu
En boligblokk ble truffet i et israelsk luftangrep natt til torsdag. På bildet undersøker en redningsarbeider ødeleggelsene. Foto: Hussein Malla / AP / NTB

Minst seks drept i luftangrep sentralt i Beirut

Minst seks personer er drept i nye israelske luftangrep i den sentrale delen av Libanons hovedstad Beirut, ifølge tall fra helsedepartementet.

Av NTB | 03.10.2024 05:51:33

Krig og konflikter: Departementet oppga først at minst to personer var drept og elleve såret i et israelsk luftangrep i Bachoura-området nær sentrum av Beirut. Senere natt til torsdag oppjusterte departementet antallet drepte til minst fem, og deretter til seks.

En kilde nær Hizbollah opplyser til nyhetsbyrået AFP at angrepet var rettet mot et Hizbollah-anlegg sentralt i byen.

Øyenvitner som Reuters har snakket med, sier de kunne høre et smell over store deler av byen. AFP meldte også om en kraftig eksplosjon og ristninger i noen bygninger.

Dette var det andre israelske angrepet mot den sentrale delen av Beirut denne uken.

Forut for dette angrepet gjennomførte israelske styrker tre luftangrep mot forsteder sør i Beirut, ifølge en kilde nær Hizbollah. Eksplosjonene kunne høres flere kilometer unna.

Tidlig natt til torsdag ble innbyggere i flere deler av Beirut oppfordret av det israelske forsvaret (IDF) til å forlate områdene før angrepene ble satt i gang.

(©NTB)

Flere nyheter: