LIVESENTER
Menu
Bildet er tatt fra helikopteret der president Joe Biden var om bord på befaring over Asheville i North Carolina onsdag. Foto: Susan Walsh / AP / NTB

Biden, Harris og Trump på orkan-befaring

USAs president Joe Biden og visepresident Kamala Harris har besøkt tre av de orkanrammede delstatene sørøst i USA. Også Donald Trump har vært på befaring.

Av NTB | 03.10.2024 03:41:31

Politikk: Biden besøkte onsdag South Carolina, der han ble orientert om rednings- og opprydningsinnsatsen. Deretter fløy han med helikopter over den flomrammede byen Asheville i North Carolina, der omfattende ødeleggelser var synlige fra luften, blant annet ødelagte bruer, knuste bygninger og veier som er borte vekk.

– Det jeg så var hjerteskjærende, sa Biden etterpå.

– Men tilbake på bakken var vi vitne til naboer som hjalp hverandre, frivillige og arbeidere som sto side ved side, folk som støttet hverandre. Det er USA, sa Biden.

USAs sikkerhetsminister Alejandro Mayorkas reiste sammen med Biden. Mayorkas beskriver orkanen Helene som et ekstremvær av «historisk styrke».

– Det er byer som bokstavelig talt er forsvunnet. Dette er et gjenoppbygningsarbeid som vil koste milliarder av dollar og ta mange år, sier Mayorkas.

Harris, som er demokratenes presidentkandidat, var onsdag på befaring i delstaten Georgia. Der forsikret hun folk om at føderale myndigheter koordinerer innsatsen sammen med lokale myndigheter. Under besøket hjalp Harris til med å dele ut mat til familier som har mistet hjemmene sine.

Republikanernes presidentkandidat Donald Trump var på befaring i Georgia før Harris.

Torsdag drar Biden til Florida for å se på ødeleggelsene der.

Ekstremværet Helene har tatt minst 180 liv i seks delstater. Flere er fortsatt savnet.

(©NTB)

Flere nyheter: