LIVESENTER
Menu
Soldater i området ved den israelske ambassaden i København onsdag morgen. Foto: Emil Nicolai Helms / Ritzau Scanpix / NTB

Eksplosjoner ved den israelske ambassaden i København skyldtes trolig håndgranater

De to eksplosjonene ved den israelske ambassaden i København natt til onsdag skyldtes trolig håndgranater, opplyser dansk politi.

Av NTB | 02.10.2024 14:31:28

Politikk: Politiet undersøker om eksplosjonene kan knyttes til den israelske ambassaden, men kan ikke si sikkert om den var målet, opplyser en talsperson for dansk politi på en pressekonferanse onsdag ettermiddag.

Omfanget på eksplosjonene og eventuelle skader er ikke kjent. Ingen er skadet, men tre svenske statsborgere mellom 15 og 20 år er pågrepet og siktet i saken.

Eksplosjonene skjedde i krysset mellom Strandagervej og Lundevangsvej i den danske hovedstaden natt til onsdag. Politiet har økt tilstedeværelsen i området.

Den israelske ambassaden ligger i samme område som flere andre lands ambassader og konsulater. Den rumenske og den thailandske ambassaden ligger i samme nabolag, og den iranske og den tyrkiske ambassaden ligger heller ikke langt unna

Flere nyheter: