Menu
Polar Park er verdens nordligste dyrepark. Parken har flere ulver. Arkivfoto: Rodrigo Freitas / NTB

Rømte ulver i Bardu kan bli avlivet

Fem ulver rømte fra Polar Park i Troms mandag denne uken. To av dem er fortsatt på frifot, og nå åpnes det for å avlive rømlingene.

Av NTB | 02.10.2024 14:31:18

Fritid: Miljødirektoratet har fattet beslutning om innfanging og eventuell felling av dyrene dersom det ikke viser seg å være mulig å fange dyrene.

Det så langt ikke er meldt om skader på husdyr eller tamrein

– Det er uansett ikke ønskelig at dyr fra dyreparker får etablere seg eller bevege seg i naturen så vi har besluttet innfanging og eventuelt felling hvis det ikke lar seg gjøre å fange de inn, sier seniorrådgiver Susanne Hanssen i Miljødirektoratet.

Ragnar Norum, styreleder i Polar Park, sier til NRK at de støtter beslutningen til Miljødirektoratet.

– Det er ikke noen andre alternativer. Om de ikke kommer tilbake, så skal de ikke være ute i naturen. De er ikke vant til det, sier Norum.

Ulvene som er på rømmen, ble født i dyreparken i fjor og har aldri avlivet eget bytte.

– Dette er ulver som ikke har vokst opp naturlig, og derfor ikke har den naturlig redselen for folk, så jeg ville vært skeptisk om jeg på mine turer i marka møtte et slik dyr, sier ordfører i Bardu og styremedlem i Polar Park, Toralf Heimdal (Sp) til NRK.

Ifølge styreleder Norum skal et jaktlag ha hørt et ulvehyl i Narvik-området, og en av ulvene skal ha blitt observert. Dersom noen har sett ulvene, oppfordres det til å melde fra til SNO.

Polar Park er en dyrepark i Salangsdalen i Bardu kommune.

(©NTB)

Flere nyheter: